جهت اطلاع از دوره های آموزشی و ثبت نام به بخش دوره های آموزشی مراجعه کنید... دریافت آخرین اخبار و اطلاعیه ها از طریق کانال تلگرام @simaronpardaz جهت دریافت اطلاعات در مورد نرم افزارهای شبیه سازی ترافیک عضو کانال @aimsun_next شوید
fjrigjwwe9r0ModuleOfPagesSetting:SettingValue

معرفی (نگاشته شده توسط مهندس سید جعفر تشکری هاشمی)

پیشرفت های قابل توجه در علوم کامپیوتر و نرم افزار در سالیان اخیر موجب گردیده است در رشته ها و تخصص های مختلف، استفاده از نرم افزار ها دارای رشد روز افزونی بوده ، به نحوی که در بسیاری موارد، بدون استفاده از کامپیوتر و نرم افزار های تخصصی مربوط به رشته های مختلف ، انجام بسیاری از مطالعات و پژوهش ها عملاً غیر ممکن خواهد بود . از جمله انواع نرم افزار های مورد استفاده بخصوص در رشته های فنی و مهندسی ، نرم افزار های مدل سازی و شبیه سازی است.در رشته مهندسی برنامه ریزی حمل و نقل نیز نرم افزار های متنوع و مختلفی با طیف وسیعی از کاربرد ها در دسترس بوده و در زمینه های مختلف با توجه به نوع نیاز و تخصص لازم ، می توان هر یک ازین نرم افزار ها را بکار گرفته و از خروجی های آنها نیز متناسب با موضوع تحقیق و پژوهش بهرهگیری نمود. بدون تردید انجام شبیه سازی ترافیکی در سناریو های مختلف قبل از اجرای پروژه ها و تعیین عوارض و اثرات اجرای آن در وضعیت حمل و نقل، نقش موثری در شناسایی مشکلات و کاستی های احتملی پروژه ها داشته و می تواند در اصلاح و انتخاب سناریو برتر تاثیر گذار باشد.

از آنجا که نرم افزار های شبیه ساز مهندسی ترافیک بر مبنای آیین نامه ها و شرایط کشورهای اروپایی و آمریکایی طراحی و ارائه گردیده است، لذا در اکثر مواقع پیش فرض پارامتر ها و مدل های بکار رفته در این نرم افزار ها با شرایط کشور ایران و شهر تهران منطبق و سازگار نبوده و در صورتی که حصول نتایج و خروجی های واقعی مورد نظر باشد، می بایست متناسب با وضعیت ترافیکی و فرهنگی شهر تهران کالیبره ( ایرانیزه ) گردند.


از اینرو، معاونت و سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران به عنوان متولی امور حمل و نقل در شهر تهران، با علم به این موضوع، انجام پروژه مطالعاتی کالیبره نمودن نرم افزارهای مهندسی ترافیک بر اساس شرایط ترافیکی شهر تهران را در سال ۱۳۸۹ در دستور کار خود قرار داد که نتایج مطالعه مذکور در کتاتبچه هایی با موضوعات تخصصی هر یک از فصول مطالعات مربوطه ، ارائه گردیده است. در کتابچه اول با عنوان آشنایی با نرم افزار های شبیه سازی مهندسی ترافیک پس از معرفی مشخصات و ویژگی‌های هر یک از نرم افزار های خردنگر شبیه سازی جریان ترافیک، قالیت ها، توانمندی ها، نقاط قوت و ضعف و خروجی های هر یک از نرم‌افزار ها مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته است.

 

در کتابچه دوم با عنوان بررسی و تحلیل پارامتهای مدل های پایه در نرم افزار شبیه ساز Aimsun به بررسی مدل های پایه ترافیکی مورد استفاده در نرم افزار شبیه ساز خردنگر پرداخته شده است. مدل های پایه جریان ترافیک که مبنا و اساس کار نرم‌افزارهای شبیه ساز جریان ترافیک به حساب می آیند، مدل هایی هستند که در آنها رفتار حرکتی خودروها در جریان ترافیک مورد بررسی قرار گرفته و به آن پرداخته می شود.

   

در کتابچه سوم با عنوان ارائه دستورالعمل نحوه شبیه سازی، کالیبراسیون و اعتبار سنجی نرم افزار Aimsun  فرآیند انجام کار و دستورالعمل های مربوطه در خصوص شبیه سازی با استفاده از نرم افزار Aimsun دارای 4 گام اصلی شامل : ساخت شبکه ، کنترل خطاهای احتمالی در مرحله ساخت شبکه کالیبراسیون و اعتبار سنجی بوده که در این کتابچه پس از معرفی هر یک از گاه های اصلی ، پیشنهادهایی در مورد هر یک از مراحل مذکور ارائه شده است.

   

در کتابچه چهارم با عنوان دستورالعمل نحوه بکارگیری نرم افزار های شبیه سازی جریان ترافیک در انجام مطالعات ساماندهی ترافیک   عوامل مهم در روند شبیه سازی ، تحلیل و ارائه نتایج مطالعات ساماندهی ترافیک معرفی و ارائه شده است.همچنین موارد حائز اهمیت در شبیه سازی هر دسته از تسهیلات ترافیکی مورد نظر بررسی گردیده و در نهایت ساختار کلی شبیه سازی در یک پروژه ساماندهی ترافیک تدوین شده است.

   

در کتابچه پنجم با عنوان مروری بر روند انجام مطالعات کالیبراسیون نرم افزارهای شبیه ساز ترافیک در شهر تهران مروری اجمالی بر بخش های مختلف پروژه مذکور، نحوه انجام مطالعه و چگونگی روند کالیراسیون نرم افزار Aimsun   بر مبنای پروژه مطالعاتی انجام شده صورت گرفته است.از آنجا که در این کتابچه مروری گذرا و اجمالی بر روند انجام پروژه ارائه گردیده است، لذا در صورت نیاز به بررسی جزئیات بیشتر در خصوص هر یک از فصول و مراحل ارائه پروژه ، توضیحات مبسوط و مفصل تر درباره مبانی و نکات آموزشی پروژه در کتابچه های اول تا چهارم همین مجموعخ ارائه شده است.
مجموعه کتب فوق با همکاری آقای مرتضی خشائی پور، حمید یزدان‌پناه، مهدی عابدینی، دکتر افشین شریعت، نوید کلانتری، سعید لیل آبادی و خانم زینب عبادی شیویاری تهیه و تدوین گردیده است.