جهت اطلاع از دوره های آموزشی و ثبت نام به بخش دوره های آموزشی مراجعه کنید... دریافت آخرین اخبار و اطلاعیه ها از طریق کانال تلگرام @simaronpardaz جهت دریافت اطلاعات در مورد نرم افزارهای شبیه سازی ترافیک عضو کانال @aimsun_next شوید
fjrigjwwe9r0ModuleOfPagesSetting:SettingValue
 
 

برنامه‌ريزي توليد با استفاده از شبيه‌سازي در شركت پوياگستر خراسان

به‌کارگيري نرم‌افزار شبیه سازی برنامه‌ريزي و کنترل توليد

شرکت پویان گستر خراسان توليدکننده قطعات لاستيکي خودرو است که فرآيند توليد محصولات آن از دو بخش توليد و تکميل تشکيل شده است.

در حال حاضر يکي از مشکلاتي که شرکت در بخش توليد با آن روبروست تعيين تعداد کارت کانبان بهينه براي محصول نيم‌ساخته و مواد اوليه است که با توجه به محدوديت‌هاي موجود محاسبه آن از طريق فرمول‌هاي رياضي مشخص مشکل مي‌نمايد و تصميم‌گيران را بر آن داشته تا به کمک شبيه‌سازي محدوديت‌ها را اعمال كرده و در شرايطي نزديک به واقعيت به مطالعه کار پرداخته و مقادير بهينه را با ريسکي بسيار پايين‌تر تعريف نمايند.

مدل با اين هدف ايجاد شده که بتوان با توجه به مقادير پيشنهادي کارت‌ها در بازه زماني مورد نظر، گزارشات مربوط به روند توليد و مصرف مواد را از مدل دريافت و با تحليل آن کاستي‌هاي طرح پيشنهادي را رفع نموده و با شبيه‌سازي مجدد تا جايي پيش رفت که با ضريب اطمينان بالا برنامه‌ريزي ماه آينده انجام پذيرد.

مهم‌ترين ورودي سيستم، پيش‌بيني تقاضاي محصول نيم‌ساخته در بازه مورد نظر است که توسط کارشناسان برنامه‌ريزي با توجه به سفارش مشتري تهيه مي‌شود و مشخصات اتم‌ها که از بانک‌هاي اطلاعاتي موجود و افراد مرتبط بدست آمده يا محاسبه شده است.

به اين ترتيب شبيه‌سازي فرآيند مي‌تواند ضايعات راه‌اندازي و مواد اوليه منقضي و خسارت ناشي از توقف خط به علت نبود محصول نيم ساخته يا مواد اوليه را به حداقل رساند. در فاز دوم نيز با مدل کردن سل‌هاي تکميل، به يک مدل يکپارچه توليد از کل کارخانه رسيده و با توجه به سفارش مشتري برنامه توليد يک ماهه شرکت را در کمتر از يک روز مرور کرد و مشکلات احتمالي را رفع نمود و ريسک رويارويي با شرايط پيش‌بيني نشده را به حداقل رساند.

 

به‌کارگيري شبیه سازی در بررسي ترافيک بارانداز انبار محصول

علت طرح چنين مسئله‌اي ايجاد صف‌هاي طولاني از باکس‌هاي محصول در انتظار رسيد و ورود به انبار محصول بوده است که در پايان هر شيفت به حداکثر طول افزايش پيدا مي‌کرد. اين امر باعث ايجاد ترافيک مقابل درب انبار و مسدود شدن درب ورودي سل‌هاي توليد که در جنب انبار واقع شده‌اند مي‌شود. لذا مسئله فوق با هدف کاهش طول صف مقابل درب انبار محصول تعريف گرديد.

از جمله عواملي که باعث ايجاد ترافيک در بارانداز مي‌شوند مي‌توان به تعداد نفرات بازرس کيفيت و مشتري، تعداد نفرات لجستيک داخل سالن، چيدمان انبار محصول، تعداد ليفتراک در انبار، تعداد بارانداز و تعداد نفر بر روي بارانداز و حتي پراکندگي برخي از سل‌هاي توليدي خارج از سالن توليد مرکزي اشاره کرد.

مدل اوليه با در نظر گرفتن شرايط واقعي محيط و تمام عوامل تاثير گذار بر روي آن طراحي شده است. با اجراي مدل شبيه‌سازي شده ميزان تاثير عوامل مختلف از طريق گزارشات بهره‌وري، زمان اشغال بودن، زمان بيکاري، زمان در انتظار براي دريافت سرويس در المنت‌هاي مختلف در ساعات مختلف روز قابل بررسي هستند. نتايج حاصل از تجزيه و تحليل گزارشات منجر به ارائه راه‌حل‌هاي مختلفي گرديده است که در حال حاضر با اعمال تغييرات بر روي مدل، حالات مختلف در حال تست و بررسي هستند تا درنهايت راه‌حل بهينه ارائه گردد.

اجراي کامل پروژه فوق گامي به سوي بهينه‌سازي و رفع مشکلات بدون تحميل هزينه‌هاي مازاد، دوباره‌کاري‌ها و اتلاف انرژي در سازمان خواهد بود.